گواهینامه حلال یا همان نشان حلال
گواهینامه حلال – نشان حلال برای محصولات غذایی و آشامیدنی
به طور کلی غذاهایی که مصرف آنها در دین اسلام مجاز است حلال گفته میشود. نشان حلال همچنین تحت قالب گواهینامه ای است که برای محصولات غذایی که به صورت حلال آماده و تولید میگردند صادر شده و نشان حلال بر روی این محصولات نیز درج می گردد. این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی به وجود آمده است.
همین الان میتوانید نسبت به درخواست گواهینامه بین المللی حلال اقدام کنید.
مزایای دریافت گواهینامه حلال
- دریافت گواهی نامه بین المللی معتبر با کد رجیستر
- ایجاد و بهبود یک سیستم مدیریت کارا
- ایجاد احساس اطمینان خاطر در مشتریان
- اطمینان از حلال بودن محصولات غذایی
- جهانی شدن و ایجاد مزیت رقابتی در صادرات
- ایجاد فروش بیشتر به دلیل تقویت برند
- رضایت بیشتر مشتریان و رشد کسب و کار
نشان حلال یا گواهینامه حلال چیست؟ برای اخذ این گواهی نامه باید چه الزاماتی رعایت شود؟ برای دریافت گواهینامه حلال باید به چه سازمانی مراجعه کنیم؟
قبلا از این که به سوالات بالا پاسخ دهیم بهتر است در ابتدا معنی واژه حلال را بدانیم. حلال یک واژه عربی است که به آنچه که توسط جوامع مسلمان پذیرفته شده و مجاز محسوب میشود اشاره دارد. این واژه در سال 1997 به عنوان یک استاندارد جهانی مطرح شد و برای تائید سلامت محصولات غذایی مورد استفاده قرار گرفت.
اخذ گواهینامه ایزو با شرکت سیستم کاران
جهت اخذ گواهینامه ایزو، دریافت انواع گواهینامه ایزو، صدور انواع استاندارد ایزو، اخد انواع استانداردهای ایزو، سیستم کاران آماده ارائه تمامی خدمات به شرکت ها و سازمان ها و صاحبین کسب و کار میباشد.
طبق آئین نامه مربوط به این نشان، نه تنها تولید محصولات باید براساس قوانین خاص صورت گیرد بلکه نگهداری، حمل و نقل و ذخیره سازی آن ها نیز باید قوانین حلال را در بر گیرد. لازم به ذکر است که نشان حلال علاوه بر اینکه توسط مسلمانان مورد توجه قرار می گیرد، سایر ادیان نیز به آن اهمیت داده و این استاندارد را نشانی از سلامت و کیفیت تولیدات میدانند.
آشنایی با گواهینامه حلال و نشان حلال صنایع غذایی
در چند سال اخیر این “علامت تجاری غذایی” به صورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی شده است به طوری که در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است. در کنار استانداردهای مدیریت صنایع غذایی نظیر گواهینامه ایزو ۲۲۰۰۰ اخذ استاندارد غذای حلال کمکی شایانی به توسعه صادرات و سلامت محصول خواهد داشت.
نشان حلال و تاثیرش بر بازار
بازار جهانی چند میلیارد دلاری محصولات حلال، ابزاری برای ایجاد بازار مشترک اسلامی و همبستگی کشورهای اسلامی و اعضای سازمان کنفرانس اسلامی است. نهادهای قانونگذار کشورهای اسلامی برای افزایش رقابت محصولات حلال در بازار جهانی، اقدام به تهیه قرارداد تعرفه ترجیحی برای کالاها و خدمات حلال کردهاند و پژوهش و تحقیقات علمی حلال ابزار لازم و اصلی برای گسترش تجارت حلال می باشند که از سوی نهادهای سازمان همکاری اسلامی از جمله بانک توسعه اسلامی IDB حمایتهای مالی وقنی در زمینه تحقیقات حلال قرار میگیرند.
تدوین” استاندارد غذای حلال” توسط کارشناسان استاندارد کشورهای اسلامی از اقدامات مهمی است که راه را برای اجرای استاندارد حلال سازمان کنفرانس اسلامی در کلیه کشورهای اسلامی آماده سازد تا صدور گواهی برند حلال در سراسر جهان توسط سازمانهای مجاز با هماهنگی مؤسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی-اسمیک انجام پذیرد و باعث سهولت در امور واردات و صادرات میشود. نظارت بر سازمان های گواهی حلال در این کشورها، به منظور تشویق و حمایت از پروژه های انجام شده از دیگر فعالیت هایی این مرکز میباشد.
لازم به ذکر است که خبر ویژه ای به شما عزیزان بدهیم، همین الان میتوانید با مشاوران حرفه ای و کارشناسان خبره و با تجربه ما در زمینه انواع گواهینامه ایزو و انواع استاندارد ایزو تماس بگیرید و پاسخ تمامی سوالات و ابهامات خود را دریافت کنید. منتظر شما عزیزان هستیم.
از مزایای اخذ گواهینامه ایزو از شرکت سیستم کاران :
- پیاده سازی رایگان
- مشاوره تلفنی و حضوری
- سرعت در کارسازی
- صدور گواهینامه ایزو فوری
- پرداخت کمترین هزینه جهت صدور گواهینامه ایزو
- صدور فوری گواهینامه ایزو
- احترام به حاکمیت قانون
- گرفتن مشاوره از مشاورین فوق حرفه ای در زمینه صدور گواهینامه های ایزو
- پشتیبانی و پاسخگویی 24 ساعته
- استفاده از تجربیات متخصصین ایزو
- جذب مشتری و افزایش مشتری و در نتیجه رشد کسب و کار
نشان حلال در مسیر رشد
کشورهای اسلامی در نظر دارند تا در زمینه خدمات مالی حلال، به تدوین استاندارد خدمات مالی حلال توسط بانکهای مرکزی و مراکز مالی کشورهای اسلامی عضو سازمان کنفرانس اسلامی بپردازند و شرکت ها و بازرگانان کشورهای اسلامی را ترغیب به سرمایه گذاری بیشتر در صنایع حلال در جهان نمایند. در این زمینه صنایع کوچک بنگاههای اقتصادی فعال در صنعت حلال از طریق یک شبکه در کشورهای اسلامی با همکاری موسسات استاندارد کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و موسسات علمی و تحقیقاتی مرتبط در کشورهای اسلامی به یکدیگر میپیوندند.
در متون دینی مسلمان ها و کتاب قرآن اشاره هایی و آیاتی مرتبط با غذای حلال، وجود دارد و تأکید دارند که غذای حرام در جسم و روح انسان تأثیر سوء دارد. کشورهای مسلمان اعتقاد دارن چنانچه موضوع کد حلال به صورت یک استاندارد درآید میتواند برای مسلمانان کشورهای اسلامی ایجاد یک هویت مستقل کند.
اخذ حلال ، صدور حلال ، دریافت حلال
امروزه “اسلام” دین برگزیده 3/1 مردم جهان است، رعایت استانداردهای حلال برای وارد نمودن محصول به کشورهای اسلامی امری ضروری است، لذا حکومت های اسلامی با رعایت استانداردها و قوانین لازم توسعه تجارت حلال را فراهم می نمایند. در واقع در هر دین و ادیانی نسبت به غذایی که مصرف می کنند محدودیت ها و حساسیت هایی وجود دارد. در دین اسلام غذا نظامی نوین در جهت زندگی اجتماعی و فکری انسان ها ایجاد کرده است.
جهت دریافت و اخذ گواهینامه ایزو و نشان حلال و انواع گواهینامه های ایزو میتوانید از مجموعه مشاوره سیستم کاران مشاوره رایگان بگیرید. تیم سیستم کاران آماده صدور گواهینامه ایزو معتبر برای شما مشتریان عزیز بوده و میتوانید فرایند گرفتن گواهینامه ایزو خود را به ما بسپارید. با افتخار آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستیم.
در همین راستا این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار بوده و در تعالیم و آموزه های اسلامی به یک رژیم غذایی سالم که بتواند شان انسانی را مورد توجه قرار دهد توجه بسیاری شده است. دین اسلام از تمامی پیروان خود خواسته است تا تمامی آداب و قواعد لازم در مورد غذا، نوشیدنی ها، ذبح حیوانات و… رعایت کنند. در دین اسلامی مصرف مواد غذایی مجاز است که، حلال باشند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ علامت حلال
مدارکی که به منظور دریافت نشان حلال مورد نیاز میباشند شامل موارد زیر هستند:
- مجوز ساخت محصول
- پروانه ثبت شرکت
- مجوز بهره برداری وزارت صنایع
- گواهینامه های بین المللی و استانداردها
- فلوچارت مربوط به تولید و بسته بندی محصول
- نام ترکیبات و افزودنی های مورد استفاده در تولید محصول و منابع تهیه آن ها
- پروانه بهره برداری بهداشت
- برند تبلیغاتی شرکت
- مجوز استاندارد اجباری
- مجوز ناظر شرعی کشتارگاه ها
- پروانه دکتر دامپزشک کشتارگاه ها
کشورهای اسلامی در طول 15 قرن گذشته این نظام را حفظ کرده و تمامی تلاش خود را کرده اند تا از طریق قوانین حکومتی بر این موضوع کنترل کامل داشته باشند. در حال حاضر در شرایط جهانی شدن باید این معیارهای حلال در همه سرزمین ها به شکلی کاملا استاندارد تدوین و از طرف مراکز مربوطه نظارت دائمی شود و کلیه محصولات با نشانه خاصی که امنیت خاطر مصرف کنندگان را تضمین می کند، ارائه شود. تولیدکنندگان باید این نظارت را پذیرفته و با درج این نشان بر روی محصولات خود مصرف کنندگان به مسلمان در نقاط مختلف جهان امنیت خاطر بخشند.
در سالهای اخیر این علامت تجاری به صورت یک علامت جهانی از طریق کشورهای اسلامی به سراسر دنیا معرفی شده است و کشورهای غیر اسلامی نیز از این مورد استقبال کرده اند. در کنار استانداردهای مدیریت صنایع غذایی نظیر اخذ ایزو ، استاندارد غذای حلال کمکی چشمگیر به توسعه صادرات و سلامت محصول دارد. استاندارد حلال تنها به محصولات غذایی محدود نمیشود بلکه حوزه های دیگر را نیز در برمیگیرد.
در واقع صنعت حلال را میتوان به دو بخش خدمات و محصولات تقسیم کرد که محصولات خود ، به محصولات غذایی و غیر غذایی تفکیک میشود. منظور از خدمات نیز رسانه، سرگرمی، بانکداری، گردشگری و … میباشد. تدوین این علامت استاندارد که توسط کارشناسان استاندارد کشورهای مختلف اسلامی صورت گرفته یکی از اقدامات بسیار مهمی است که اهمیت حلال بودن محصولات را در کلیه کشورهای اسلامی بارز نموده و امکان صدور گواهی حلال توسط سازمانهای زیر ربط به منظور سهولت واردات و صادرات را فراهم کرده است.
براساس بند یک آیین نامه “صدور گواهی حلال” ، غذاهای حلال به نوشیدنی ها و خوراکی هایی گفته میشود که حلال بوده و بنا بر قوانین اسلامی مورد تائید واقع شده اند. از جمله ضوابط کلی که در این آیین نامه قید شده اند میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- “محصول مورد نظر باید فاقد هر نوع ماده ای باشد که طبق قانون اسلامی غیر مجاز و ممنوع اعلام شده است.”
- “مراحل تولید، فرآوری ،حمل و نقل و حتی ذخیره سازی محصولات نباید با تجهیزاتی که از متریال های غیر مجاز ساخته شده اند در تماس باشند.”
- “درصورتی غذاهای حلال را میتوان در کارخانه هایی که غذاهای حرام تولید و نگهداری میکنند تولید نمود که ناظر شرعی بر فرآیند تولید نظارت داشته و به منظور پرهیز از تماس مواد حلال و حرام، تمهیدات لازم را بیندیشد.”
- “اگر در تولید، نقل و انتقال و ذخیره سازی غذاهای حلال و حرام از تجهیزات مشترک استفاده شود، ناظر شرعی باید بر تولید محصولات حلال نظارت کند و ابزار و تجهیزات براساس ضوابط اسلامی شسته شده و آبکشی گردند.”
- “گواهی حلال تا مدت زمان خاصی اعتبار دارد، از این رو پس از انقضا باید مجدداً تمدید شود.”
حوزه محصولات حلال
“نشان حلال” یک نشان تجاری است که مورد قبول جوامع اسلامی بوده و بر روی مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی، دارویی و… درج میگردد. در حال حاضر 57 کشور مسلمان عضو سازمان همکاری های اسلامی (OIC) دراکتبر 2010 در ترکیه، استانداردغذای حلال را تدوین و امضا نموده اند و قصد دارند در حوزه های مختلف دیگر که در ادامه به بیان آنها میپردازیم نیز فعالیت کنند.
- غذای حلال
- داروی حلال
- مواد آرایشی و بهداشتی حلال
- گردشگری حلال
- ترانزیت حلال
- پوشاک حلال
- خدمات جانبی مانند رسانه، ورزش، تفریحات و کسب و کار حلال
- خدمات مالی مانند بانکداری، بورس، بیمه و…. حلال
مزایای اخذ استاندارد حلال
اخذ این نشان همانند سایر علامت های تجاری مزایای قابل توجهی در بردارد که در زیر به آن ها اشاره شده است:
- “این استاندارد به مسلمانان این اطمینان را میدهد که محصول مورد نظر از سلامت کامل برخوردار بوده و مطابق با قوانین اسلامی تولید شده است.”
- “با نشان حلال میتوان به بازار مصرف جوامع اسلامی دست یافت.”
- “محصولات مختلفی که از این علامت برخوردارند در بازار جهانی مطرح شده و میتوانند به جایگاه ویژه ای در بین رقبای خود در حوزه صادرات دست یابند.”
- “با این استاندارد میتوان سیستم مدیریت را بهبود بخشید.”
- “درصورتی که یک محصول دارای برند معتبر بوده و از نشان استاندارد برخوردار باشد میتواند درسطح بالاتری از فروش قرار گیرد.”
اخذ نشان حلال – صدور نشان حلال – دریافت نشان حلال – اخذ گواهینامه حلال – دریافت گواهینامه حلال
جهت اخذ نشان حلال، دریافت حلال ، صدور حلال، میتوانید از طریق سیستم کاران اقدام نمایید. سیستم کاران برترین مرکز جهت اخذ و دریافت نشان و گواهینامه حلال، صدور نشان حلال، در کشور با مجوز رسمی سازمان صنعت، معدن و تجارت میباشد.